Тошко Йорданов: До този момент Трифонов не е арестуван, но е готов
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юли 2022 06:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тошко Йорданов: До този момент Трифонов не е арестуван, но е готов

/КРОСС/В предаването „Лице в лице" по бТВ Тошко Йорданов, каза че будният гражданин Слави Трифонов призова министъра на вътрешните работи в оставка да го арестува, защото е мафиот по твърдение на министър-председателят. Признава, че е вземал мръсни пари и сега рекетира сам себе си да взема пари. Бореца с мафията е Бойко Рашков затова трябва да се активизира. Има твърдения на Гугъл на Кирил Петков и Лена Бориславова, това не е за пренебрегване.

Йорданов посочи, че до този момент Трифонов не е арестуван, но е готов.

Депутатът от Има такъв народ коментира и промените в закона за КПКОНПИ и кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на комисията.

Едното е промяна в закона, другото е избора на шеф. Шефът на КПКОНПИ трябва да разследва. В момента Бойко Рашков да не е монахиня, той е начело на МВР от една година и в момента трябва да прави разследвания. Една година би трябвало да разследва и да арестува. Имаше един арест на Бойко Борисов, който завърши позорно. Има всички механизми да се занимава с всякаква престъпност. Във видеото от петък се казва, че в закона трябва да се направят промени от почти всички партии. Това е преписан закон от ГЕРБ. Естествено е, че трябва да му бъде направен ремонт, добави Йорданов.

Относно записа на Демократична България, депутатът заяви: Направиха си излъчване и за пръв път бяха откровени. И добави, че записът е пълна издънка, която съдържа неща, които не биха казали на живо.

Искахме да има правителство. Лицемерието и неморалността са достатъчен довод да прекъснем преговорите. Не е нужно да ни обичат, нужно е да има морал. Знаят, че не е така, но лъжат публично. Не сме обещали, че ще бъдем в коалиция на лицемерието. В петък стана ясно, че БСП не може да състави правителство, защо Нинова не го върна днес. За да остане вицепремиер още няколко дни и да праща оръжия на Украйна незаконно. Това е най-дълго управляващият кабинет в оставка, каза още Йорданов.

При нови избори едно минаване вкарва здрав разум в част от партиите. не знам какво би могло да се случи ако са същите партии.

Той коментира и темата за газа.

Министър на енергетика от два месеца обяснява, че България е в тежка ситуация, газа идва скъп. Двата танкера от САЩ дойдоха и бях изхарчени. Германия е държава, която по една схема се разплаща с Русия. Искането на Николов е било и ние да се разплащаме по тази схема и е бил спрян от Асен Василев, добави още Йорданов.