Предстоящи събития в страната за 26 юли
Секция: Предстоящи събития
26 Юли 2022 06:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 26 юли

/КРОСС/***
София. От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция на тема: "Промяната вкара пътния бранш в задънена улица". Организатори ББК „Пътища".

***
Варна. От 21.00аса в рамките на XIII Опера в Летния театър, ММФ „Варненско лято", Държавна опера Варна ще поднесе на почитателите на оперното изкуство премиерата на „Дама Пика" от П. И. Чайковски, в забележителната интерпретация на двама български творци от световната оперна сцена маестро Павел Балев и Вера Немирова.

***
Видин. От 10.00 часа в Крайдунавски парк, до лисичките ще бъде представена музикалната приказка, от Симфониета - Видин, „Магарешки работи"

***
Видин. От 19.00 часа на сцената на крепост „Баба Вида" ще се играе моноспектакъла на Стефан Милков, Драматичен театър - Монтана - "Чудомирщини "

***
Добрич. От 18.30 часа в начало на пешеходна зона до сцена на пл. „Свобода" ще се проведе дефиле в рамките на ХХ Международен фестивал „Фолклор без граници" - Добрич 2022

***
Добрич. От 19.00 часа на сцена на пл. „Свобода" ще се състои концерт на Фолклорна танцова група „Абжари" - Грузия и на Фолклорна група „Алианца" - Мексико.

***
Пловдив. От 11.00 часа в хотел „Вила Флавия" ще се проведе пресконференция по повод предстоящото V-то издание на „Уикенд в Пловдив".

***
Сливен. От 11.00 часа в зала № 105 ще се състои пресконференция на председателя на ОбС - Сливен Димитър Митев, във връзка с предстоящата този четвъртък редовна сесия на местния парламент.

***
Стара Загора. От 10.00 часа в, Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69 ще се проведе Арт работилничка „Сръчковци

***
Търговище. От 10.00 часа на разкопките на античния и средновековен град Мисионис край Търговище, ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени първите разкрития след началото на археологическия сезон. Ръководителя на разкопките Стефан Иванов и научният консултант, проф. Николай Овчаров, ще представят новооткрити обществени сгради от 5-6 век, в които се предполага, че се е помещавала градската управа на Мисионис.