4 пъти повече руски туристи въпреки войната, идват през Ереван и Истанбул
Секция: Туризъм
26 Юли 2022 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
4 пъти повече руски туристи въпреки войната, идват през Ереван и Истанбул

/КРОСС/ „Въпреки сложната международна обстановка, липсата на преки полети, общо за януари-май 2022 г. са отчетени 33 584 посещения на руски туристи с нощувка в място за настаняване, собствен имот и др. Увеличението на броя на руските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2021 г. е 3,9 пъти.“ Това обяви министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

Като увеличението на руските туристи се случва въпреки прекратените всички рекламни кампании ва България в Русия.

„Въпреки липсата на преки полети между Русия и България, руските граждани, включително туристите, пътуват до българските морски курорти с прекачване, основно през Истанбул и Ереван. Никой от руските туроператори не е заявил намерение за затваря България като туристическо направление, всички са в готовност да продължат работата и да се адаптират към новите условия“, заявява още Проданов.

В новите условия се правят опити за засилването на България на туристическите пазари в някои източноевропейски и централноазиатски страни, сред които Армения, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Молдова и Беларус, заявяват от Министерството на туризма.