Въпреки победата на Украйна: Великобритания ще бъде домакин на Евровизия 2023
Секция: Шоубизнес
26 Юли 2022 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Въпреки победата на Украйна: Великобритания ще бъде домакин на Евровизия 2023

/КРОСС/ Обединеното кралство ще бъде домакин на Евровизия 2023, въпреки че победата тази година беше за Украйна. Решението е взето от съображения за сигурност заради войната в Украйна.   След поредица дискусии BBC, като телевията-продуцент на заелия второ място в конкурса за 2022 г., беше поканена от EBU да бъде домакин на 67-ия конкурс за песен на Евровизия.  

Би Би Си е поемала домакинството и на други страни-победители в четири предишни случая. Организаторите дават заявка конкурсът следващата година да покаже креативността и уменията на един от най-опитните обществени оператори в Европа, като същевременно гарантира, че тазгодишните победители, Украйна, ще бъдат представени достойно по време на събитието.  

Представители на украинската телевизия ще работят с BBC, за да разработят и внедрят украинските елементи на предаванията през следващата година. Украйна, като страна победител в конкурса за песен на Евровизия 2022, също автоматично ще се класира за големия финал на предстоящия конкурс.  

От Би Би Си се ангажират да превърнат събитието в истинско отражение на украинската култура, заедно с демонстрирането на разнообразието от британска музика и творчество. Сега BBC ще започне процеса за намиране на град-домакин.  

Конкурсът е бил в Лондон през 1960, 1963, 1968 и 1977 г., Единбург през 1972 г., Брайтън през 1974 г., Харогейт през 1982 г. и Бирмингам през 1998 г.  

Градът-домакин за следващата година ще бъде избран през следващите месеци след процес на наддаване, който ще стартира тази седмица.  

Логото на събитието през 2023 г. също ще бъде разкрито по-късно и ще отразява уникалността на състезанието през следващата година и сътрудничеството между страната домакин и тазгодишните победители.