Windows 11 зарадва потребителите със защита срещу подбор на паролата и с промени в таскбара
Секция: Технологии
27 Юли 2022 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Windows 11 зарадва потребителите със защита срещу подбор на паролата и с промени в таскбара

/КРОСС/ В новата бета версия на Windows 11 бе открита нова система за защита от атака чрез подбор на паролата. Изданието TechSpot сподели, че в компилациите Windows 11 Insider Preview 22528.1000 и нагоре е вградена автоматична защита срещу атаки по метода на грубата сила, при която се пробват различни варианти на паролите, докато не се подбере истинската парола.

Защитата е съвсем стандартна. Досега паролата за логване във Windows 11 можеше да се въвежда многократно, но сега не е така. След като 10 пъти е въведена грешна парола новата операционна система на Microsoft изключва всички потребителски акаунти и хакерът няма как да продължи да подбира каквито и да било пароли. За 10 опита е на практика невъзможно да бъде подбрана подходящата парола.

Другото нововъведение е избягване препълването на таскбара в случай на стартиране на голям брой приложения. В новата версия на Windows 11 билд 25163 таскбарът автоматично влиза в режим на препълване, ако иконките са токова много, че вече не се събират неговата доста ограничена площ.

В новия режим на препълване се е появил нов бутон, при кликването върху който потребителят получава достъп до иконките, които вече не се виждат и са скрити извън видимата площ на таскбара.

И още, подобрена е работата на технологията Nearby Sharing, повишена е производителността и стабилността на Windows 11.