СЛЕД ГОНКАТА С ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН: Шофьорът никога не е имал книжка
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2022 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СЛЕД ГОНКАТА С ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН: Шофьорът никога не е имал книжка Случката се разигра във вторник по обяд, когато шофьор без книжка и с положителен тест за употреба на наркотици беше задържан след гонка с полицията

/КРОСС/ Шофьорът, предизвикал гонка с полицията в Сливен и причинил катастрофа, никога не е имал свидетелство за правоспособност. Това потвъди пред NOVA Панайот Хаджирусев, началник на охранителения сектор в полицията в Сливен.

Припомняме, че случката се разигра във вторник по обяд, когато шофьор без книжка и с положителен тест за употреба на наркотици беше задържан след гонка с полицията в Сливен. Органите на реда опитали да спрат мъжа, но той не се съобразява с подадения сигнал, увеличава скоростта и продължава. Следва гонка с полицията и задържане.

"Караше по оживени булеварди с доста висока скорост, рисково и с предпоставки за ПТП. Той навлезе в кръгово, обратно на движението, след което катастрофира, излезе от автомобила и тръгна да бяга", разказа полицай Милен Апостолов, единият от участниците в гонката.

При проверката се установява, че мъжът неправоспособен, на 33 години от село Градец. Направени са му проби за употреба на алкохол и наркотици. Тази за алкохол била отрицателна, но тестът за дрога дал положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа.