Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско
Секция: КУЛТУРА
27 Юли 2022 12:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско

/КРОСС/ Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско в следващите седмици. Културната програма на планинския град, който се утвърди като целогодишна туристическа дестинация, предлага наситен от събития календар, съобщиха от общинския пресцентър.

В последните дни на юли централният площад на Банско ще бъде озвучен от „Пирински рок вечери“. На 29 юли (петък) на сцената излиза група „Ерголям“ и Славин Славчев, а на 30 юли (събота) на централния площад ще свири световноизвестният музикант Рони Ромеро. Вокалист на групите Lords of Black, Rainbow, The Ferrymen, Michael Schenker Group и Sunstorm ще пее с бандата “Еридан”. 

Август започва с емблематичния за града „Банско джаз фестивал“. За двадесет и пети път площад „Никола Вапцаров“ ще бъде озвучен от музиката на известни световни и български музиканти.

В дните от 6 до 13 август, освен вечерните концерти, тази година програмата на фестивала включва дневни изпълнения на млади таланти, които започват всеки фестивален ден от 11 часа в градския парк на Банско, ще има и много семейни игри и забави, съобщават организаторите от Асоциация на фестивалите в България и Община Банско. Тази година фестивалът ще бъде открит от Милица Гладнишка в компанията на Ангел Заберски и Биг бенд. 

Музикалната програма на Банско продължава на 20 август с голям концерт на самодейните състави от общината, които ще покажат красивите традиции и фолклор, а на 26 и 27 август Държавна опера Варна отново гостува на Банско с холивудския мюзикъл „Брилянтин“ и операта „Ромео и Жулиета“ от Шарл Гуно.