Херо Мустафа: Политици в България се възползват от руската пропаганда за краткосрочни ползи
Секция: Коментари
27 Юли 2022 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Херо Мустафа: Политици в България се възползват от руската пропаганда за краткосрочни ползи

/КРОСС/ Политици в България се възползват от съветската агитация и операция, с цел да натрупат краткосрочни изгоди. Това сподели посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа на конгрес в София, отдаден на войната в цифровата епоха, съобщи БНР.

"Онова което виждам тук, говорейки като сътрудник и съдружник на България, са политици, които се възползват от операцията, с цел да реализиран изгода в кратковременен проект. Но резултатът е с дълготрайни последствия. И има унищожителен резултат върху обществото - подрива доверието, усилва страха. В тази цифрова осведомителна война бойното поле се простира до там, докъдето се простира софтуерната галактика", разяснява тя.

Посланик Мустафа отбелязва, че доста хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи, с изключение на "неистини и войни".

"И персонално съм ставала очевидец на силата, която българите и хората от района да се обединят против тази невиждана опасност и да оказват помощ на украинските хора по време на рецесия. Да демонстрират изключителната си поддръжка към жертвите на този спор, да отворят домовете си за бежанците," заяви още Херо Мустафа.