Предстоящи събития в страната за 28 юли 2022 г. (ОБНОВЕНА)
Секция: Предстоящи събития
28 Юли 2022 06:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за  28 юли 2022 г. (ОБНОВЕНА)

/КРОСС/ ***
София. От 10:00 ч. на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще приеме представители на парламентарната група на „БСП за България", на която бе възложено да посочи кандидат за министър-председател.

***
София. От 10:30 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на „Метрополитен" проф. инж. Стоян Братоев ще направят проверка на строителството на участъка от метрото „МС Хаджи Димитър - ж.к.Левски" от разширението на Линия 3 на метрото.

***
София. От 15:00 ч. Министерският съвет ще проведе заседание.

***
Кюстендил. От 14:00 ч. в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе редовна сесия на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил. От 18:30 ч. в парка пред читалище „Братство" ще се състои инициативата „Музикален четвъртък". Участие със свои концерти ще вземат Фолклорната формация „Фолк-Арт" с диригент Адела Харалампиева и Танцова формация „Нова генерация" с хореограф Евгений Вучков.

***
Асеновград. От 10:30 ч. в зала 305 на Община Асеновград ще се проведе встъпителна пресконференция за представяне на проект: „Културна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие", гр. Асеновград" №: BG16RFOP001-1.025-0007-C01.

***
Варна. От 10:00 ч. е насрочено извънредно заседание на Общински съвет - Варна. Проектът за дневен ред и проектоматериалите ще бъдат публикувани малко по-късно на сайта на институцията - varnacouncil.bg.

***
Варна. От 10:00 ч. във Висше училище по мениджмънт - Варна ще се проведе международна конференция „Цифрови технологии за туризъм, основан на преживяванията".

***
Варна. От 18:30 ч. в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие международна сборна изложба- графика „Божествена комедия". Експозицията представя малка графика и екслибрис на 80 художници от цял свят и е проект на Италианската Екслибрис Асоциация и Библиотека Бодио Ломнаго, Италия, посветен на 700-годишнината от смъртта на Данте Алегиери, която беше отбелязана с културни събития по цял свят през 2021-ва година.

***
Видин.
От 10:00 ч. пред паметника на Свободата ще се проведе DJ работилница с Marrtom, работилница по каране на ролери и кънки с Габриел Георгиев, брейк денс работилница с Кристофър Методиев и BMX работилница.
От 20:00 ч. ще се състоят демонстрации с преподавателите от работилниците

***
Видин. От 11:00 ч. в Народно читалище "Цвят 1870" ще се проведе премиерното представление на спектакъла "Мечешка сватба". Спектакълът е съвместна продукция на НЧ "Цвят 1870" и "Културни срещи" (форум за изкуство) с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

***
Добрич. От 21:00 ч. в Летен театър - Добрич ще се играе спектакълът „Той, тя и още двама-трима"

***
Кула. От 19:00 ч. на стадиона в град Кула областният управител на област Видин Любен Иванов ще играе футболен мач и ще присъства на тренировка на деца, водени от треньора Пенко Йончев.

***
Ловеч. От 10:00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч ще се проведе Четиридесет и първото заседание на Общински съвет - Ловеч

***
Перник. От 9:30 ч. в зала "Панорама" ще се проведе заседание на Общински съвет Перник

***
Стара Загора. От 10:00 до 12:30 ч. в Регионален исторически музей продължават летните занимания в музея. Темата днес е „Българското възраждане"

***
Стара Загора. От 10:00 до 12:30 ч. в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69 Стара Загора на гости ще бъдат експертите от РЗИ Стара Загора, които ще говорят за вредата от употребата на алкохол - демонстрация на алкоочила.

***
Стара Загора. От 21:00 ч. в Античен форум ще бъде представена операта „Кармен" -от Жорж Бизе. В ролите Петя Петрова, Георги Динев, Валери Турманов, Емилия Джурова Хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора

***
Търговище. От 9:00 ч. в зала „Христо Самсаров" на Общината ще се проведе заседание на Общински съвет Търговище.