Заловиха дрогирани и пияни водачи
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юли 2022 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заловиха дрогирани и пияни водачи

/КРОСС/  Няколко дрогирани и пияни шофьори са заловени през изминалите 24 часа по пътищата на Хасковска област. В 18,45 часа на улица „Москва" в Тополовград е катастрофирал лек автомобил „Мерцедес", управляван от 22-годишен от града. В автомобила е имало и 20-годишно момиче от Ямбол. Водачът е загубил контрол над управлението, излязъл е в ляво от пътя и се е ударил в каменна ограда на дом. В болницата, където са прегледани са установени леки контузии.

Униформените служители са тествали водача с дрегер, който отчел наличие на 1,59 промила алкохол в издишания въздух. Неправоспособен водач, употребил дрога, е заловен да шофира по Автомагистрала "Марица"в посока София. Вчера в 16,40 часа на км.63, 38-годишен димитровградчанин е управлявал „Фолксваген". При проверката се е установило, че е неправоспособен, а дрегерът отчел наличие на метаамфетамин.

В Районното управление на Хасково също е стартирало производство срещу водач, нарушил Закона за движение по пътищата. В ареста е бил 38-годишен от с.Брягово, хванат да шофира в областния град „Форд" след употреба на 1,8 промила алкохол. От Полицията съобщават за катастрофата от вчера сутринта край с. Конуш, че тя е причинена от 35-годишна шофьорка на Пежо от Хасково.

Тя е загубила контрол над управлението, навлязла е в насрещната лента за движение и се е ударила челно в „Опел", управляван от 42-годишна жена от Момчилград. От удара са пострадали водачката на Пежо-то и двама пътници от Опела - мъж на 68 години и жена на 65ггодини. И двамата са от Момчилград. Всички са прегледани и освободени за домашно лечение.