Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите на 29 юли 2022 г.
Секция: Теми и гости в ефира
29 Юли 2022 05:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теми и гости в сутрешните блокове на телевизиите на  29 юли 2022 г.

/КРОСС/ БНТ, Денят започва"

Тема: Държавата затваря принудително ТЕЦ "Брикел". Защо се стигна до това решение ще научим от министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

Тема: Приключи ли казусът "Джемкорп" и имало ли е опит за приватизация на българската енергетика? Питаме председателя на временната комисия за установяване фактите около подписания меморандум - Емил Георгиев от БСП за България.

Тема: Кризата в енергетиката и как ще излезем от нея - питаме опозицията. С Делян Добрев от ГЕРБ и Рамадан Аталай от ДПС ще говорим още за газовите доставки и за новия стар председател на енергийния регулатор.

Тема: Има ли готовност за издаване на електронни направления за хоспитализация от 1 август? Докъде стигна дигитализацията в системата на здравеопазването ще разберем от председателя на Надзорния съвет на НЗОК д-р Васил Пандов.

Тема: На живо от Правец с майката на детето, пострадало от употребата на райски газ. Д-р Цветеслава Гълъбова ще ни каже защо опасното забавление може да доведе до зависимост и фатални последици.

БТВ, "Тази сутрин"

-
Нова телевизия, „Здравей България"
Тема: Краят на кабинета „Петков". Какво успя и какво не успя да свърши правителството?

Тема: 15-годишно момче е в безсъзнание в „Пирогов" след купон с алкохол и райски газ. На живо - какво е състоянието му и как се е стигнало до инцидента?

Тема: Над 14% от учениците са употребявали наркотично вещество, според данни на Националната пациентска организация. Защо все повече български деца посягат към дрогата?