Предстоящи събития в страната за 31 юли
Секция: Предстоящи събития
31 Юли 2022 06:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 31 юли

/КРОСС/ ***

София.

От 11.00 часа в централата на ГЕРБ, младежи ГЕРБ ще представят кампания срещу алкохола и наркотиците на пътя

***
София.

От 16.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента на Република България изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

***
София.

От 18.00 часа в Атриума на "Квадрат 500", ще се проведе концерт на американската композиторка Катрин Макмайкъл, която посвещава последната си творба „София" на флейтовия квартет на Софийската филхармония „Флаутисимо". Произведението, наречено „София", е вдъхновено от легендата за Света София и нейните дъщери, разказана ѝ от арфистката Весела Тричкова.

***
София.

От 18.00 часа на терминал 2 на летище - София, ,ладите български олимпийци, сред които спечелилите индивидуални медали и сребърните младежки волейболни национали на олимпийския фестивал в Банска Бистрица се завръщат в България

***
София.

От 20.00 часа на лятна сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево, ще бъде представен един от шедьоврите на Джоакино Росини - „Пепеляшка" или "Триумфът на добротата" - комична опера в две действия по либрето на Джакопо Ферети, вдъхновено от приказката на Шарл Перо.

***
Варна.

От 11.00 часа в офиса на "Възраждане" във Варна ще се проведе пресконференция, на тема: Начини за противодействие на налаганите от правителството мерки.

***
Добрич.

Днес през целия ден на паметника на Стефан Караджа ще се състои церемония по полагане на цветя на паметника на Стефан Караджа по повод 154 години от неговата смърт

***
Стара Загора.

От 9.30 часа Стара Загора ще почете героизма на всички, които са били част от боевете за града преди 145 години. В знак на почит и признателност, едновременно ще бъдат поднесени цветя пред „Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин", „Паметник на защитниците на Стара Загора 19 юли 1877 г.", „Паметник на загиналите във войните старозагорци", „Мавзолей - костница 19 юлий 1877 г.", „Паметник на загиналите българи и руси в Старозагорския и Джуранлийския бой 19/31 юли 1877 г." и „Паметник на участниците в Старозагорското въстание".

***
Стара Загора.

От 9:30 часа, по повод 145 години от боевете при Стара Загора (19/31 юли 1877 г.), ще се проведе безплатен тематичен маршрут „Памет за Освобождението". Началото на тура е пред Туристическия център.