Електрическият Rolls-Royce в тест на дълги разстояния
Секция: Автомобили
01 Август 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрическият Rolls-Royce в тест на дълги разстояния

/КРОСС/ Електрическият Rolls-Royce - Spectre е в активна тестова фаза. Очаква се тестовата програма да покрие пробег 2,5 милиона километра, което би съответствало на среден полезен живот от 400 години. Само в Южна Франция те искат да изминат 625 000 тестови километра с луксозния електрически автомобил.

Тестовете са разделени на две фази и започват на историческия полигон Autodrome de Miramas. Някога състезателна писта, която е била домакин на Гран При през 1926 г., сега място с център за тестове и разработка от последно поколение с повече от 60 километра и 20 специални пътни среди на тестови писти. Те предлагат разнообразни опции за тестване - включително овал с три ленти, пет километра, високоскоростен, наклонен, който позволява Spectre да бъде тестван при постоянно високи скорости.

Втората фаза на тестване в региона ще се проведе в провансалската провинция около Мирамас и на Лазурния бряг. Тестването на място в реалния свят се повтаря и на ключови пазари по света.

Spectre е добре свързан: всеки един от неговите компоненти е по-умен от всякога във всеки Rolls-Royce. Той има 141 200 връзки предавател-приемник, което е около три пъти повече от предишния Rolls-Royce. Собствени на марката софтуерни специалисти са разработили децентрализиран интелект. Той разчита на данните, които се обработват по-близо до източника, а не изцяло от един централен обект. Следователно времето за реакция трябва да бъде значително по-бързо и процесите по-подробни.

Rolls-Royce също има да предложи нещо ново, когато става въпрос за шасито - след месеци на тестване беше пусната нова технология за него, която има за цел да гарантира, че Spectre предоставя и прочутият "Magic Carpet Ride"/каране като вълшебното килимче/ - стабилен и плавен вървеж при всички условия.

Усъвършенстваната електронна стабилизация при накланяне използва редица нови хардуерни компоненти и използва високоскоростната обработка на данни на Spectre. Той използва данни от системата Flagbearer, която разчита пътната настилка отпред, и от навигационната система, която разпознава предстоящите завои.

Абсолютният контрол над автомобил с толкова големи пропорции е възможен благодарение на изцяло алуминиевата пространствена рамка на Rolls-Royce. Тази платформа е ексклузивна за марката и позволи на дизайнерите не само да създадат нов клас в Rolls-Royce с електрическото суперкупе, но и да постигнат най-твърдата каросерия в историята на марката със Spectre.