Джамбазки: Най-вероятно предстои още една гореща фаза на Балканите
Секция: ПОЛИТИКА
01 Август 2022 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джамбазки: Най-вероятно предстои още една гореща фаза на Балканите

/КРОСС/ "Най-вероято предстои още една гореща фаза на Балканите". Това каза в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS евродепутатът Ангел Джамбазки, уточнявайки, че страва дума за напрежението Сърбия-Косово.

„На 140 км от студиото, в което се намираме, започват нови бойни действия. Говоря за сръбските провокации в Косово и опита им да отцепят северната част на страната. Аз ги очаквах и по-скоро, защото ходът на руснаците със започването на войната срещу и в Украйна не е минал без те да се опитат да направят още две-три бели някъде по света, за да отвлекат вниманието само от агресията, която проявяват. Техният единствен съюзник на Балканите и в Европа е Сърбия – тя е антибългарска,  антиевропейска. И те сега са решили да разчистят някакви сметки и да увеличат своята територия за сметка на Косово и на Босна”, обясни той.

Според него: „Същата сръбска и руска политика се води в Македония. Тя е анти българска”. Джамбазки добави, че според него няма да проработи френското предложение и че то е е целяло френските политици да си измият ръцете и да кажат: "Ето, разширихме Европа" без да се интересуват реално.

Във вътрешно-политически план евродепутатът предположи: "Западните посолства ще натиснат някаква, така наречена, евроатлантическа коалиция, за да има някакво  марионетно правителство в София”. И обясни, че призивът на ВМРО за обединение на българофилите за предсрочните избори  е обърнат към  тези, които не са зависими от чужди сили  и не заявяват себе си като проводник на чужди интереси.

„За мен разумното нещо е емоциите да бъдат оставени настрана и да се мисли по-прагматично с оглед на националния интерес”, каза още Ангел Джамбазки, като посочи за основни теми на ВМРО доходите, разходите и икономиката.