Предстоящи събития в страната на 2 август 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
02 Август 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 2 август 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 11.00 чaса в Гранд хотел Милениум, София (зала „Микеланджело“) ще се проведе пресконференция на водещата платформа за онлайн игри и спортни залози в България Palms Bet , която става официален партньор на испанското футболно първенство LaLiga.

 

***

София.

От 12.00 часа Държавният глава Румен Радев ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция.

 

***

София.

От 13.15 часа в Гранитната зала на Министерския съвет ще се състои церемонията по приемственост в изпълнителната власт.

 

***

София.

От 14.00 часа в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната ще се проведе церемонията по встъпване в длъжност на министъра на отбраната от служебното правителство Димитър Стоянов.

 

***

София.

От 14.00 часа в МОН ще се състои предаването на поста на министъра на образованието и науката.

 

***

София.

От 14.00 часа в Министерството на правосъдието Надежда Йорданова ще предаде държавния печат на наследника си на поста Крум Зарков.

 

***

София.

От 14.30 часа в Министерството на електронното управление ще се състои официалното предаване на властта от министъра на електронното управление в оставка Божидар Божанов на служебния министърна електронното управление Георги Тодоров.

 

 

***

София.

От 14.30 часа в сградата на Министерството на ул. княз Александър I №12 ще се проведе церемония по приемственост в Министерството на иновациите и растежа ще се проведе. Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер ще предаде поста на служебния министър Александър Пулев. Двамата ще дадат изявление за медиите.

 

***

София.

От 17.00 часа в София, ул. „Филип Кутев“ 1, Интеграционният център „За Доброто“ ще открие

Женския клуб на културата „ОРАНТА“

 

***

Благоевград.

От 9.30 часа ще бъдат отбелязани 119 години от Илинденско-Преображенското въстание. В този час ще се проведе панихида за героите, загинали за вярата и свободата на България. В двора на храм „Въведение Богородично“ ще бъде извършен ритуал по полагане на цветя в знак на признателност на мемориала на Делчевия род.

От 10.00 часа на площад „Македония“ благоевградската общественост ще почете паметта на загиналите за свободата и независимостта на страната с ритуал по полагане на цветя пред паметника на Гоце Делчев.

 

***

Благоевград.

От 10:00 часа в театралната зала „Карл Джераси“ в студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ, за 13-и път Американският университет в България (АУБ) ще бъде домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света.

 

***

Бургас.

От 18.00 часа в залата на Областна администрация (етаж 2), ще се проведе среща с Русана Бърдарска и представяне на нейния роман „Опитът“

 

***

Бургас.

От 20.30 часа на сцената на Летен театър - Бургас ще бъде представн спектакъл на Държавна опера - Бургас - "Аида" от Джузепе Верди, по режисура на проф. Павел Герджиков.

 

***

Варна.

От 10.30 чсаа ще се проведе пресконференция по повод новата Наредба за обществения ред.

 

***

Варна.

От 11.00 часа в радио Варна ще се проведе пресконференция за предстоящата Есенна академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми.

 

***

Кюстендил.

От 11.00 часа пред паметника на Тодор Александров ще бъдат отбелязани 119 години от Илинденско – Преображенското въстание.

От 19.30 часа на сцена „Арката“ на площад „Велбъжд“ ще се състои празничен концерт с участието на народния певец Румен Малинов и ансамбъл „Чинари“.

 

***

Казанлък.

От 18.00 часа в залата на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложбата на Силвио Томов.

 

***

Пловдив.

От 9.00 часа в залата на Общински съвет – Пловдив ще се проведе редовно заседание на местния парламент.

 

***

Стара Загора.

От 10.30 часа пред административната сграда на изцяло обновения покрит пазар в старозагорския кв. „Казански“, ще се състои откриването на пазар „Васил Шаханов“.

 

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“, ул. „Българско опълчение“ 69, на гости в отдела ще бъдат експертите от Зелени Балкани Стара Загора, които ще разкажат на децата за прилепите.

 

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в читалищен парк в с. Калитиново ще се проведе празник на с. Калитиново „Илинден“

 

***

Сливен.

Центърът за подготовка на специалисти започва планирани стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен.

 

***

Сливен.

От 9.00 часа в залата на Регионална здравна инспекция-Сливен ще се проведат „Отворени врати“ с възможност за разговор с лекар от Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания-Сливен.

 

***

Търговище.

От 09.30 часа пред Народно читалище „Михаил Донев – 1903“ село Лиля, ще се проведе кулинарна изложба с конкурсен характер „Сготви с бира“. Събитието е по повод Международния ден на бирата

 

***

Търговище.

От 13.00 часа в Народно читалище „Христо Ботев – 1927“ село Драгановец ще се проведе презентации за български писатели

 

***

Хасково.

От 10.00 часа на пл.“Свобода“ ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите в Илинденско-Преображенската епопея. В честването ще участва Женски народен хор „Зора Зорница“ при НЧ „Зора 1982“ с диригент Иванка Топузова.

 

***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ „Хр. Смирненски“, Клуб „Млад краевед“ ще проведе събитие на тема: Обществен живот облекло, мода, развлечения.

 

***

Чепеларе.

От 17.00 часа в НЧ „Родопска искра 1880“ ще се проведат форум театрални представления от младежи на тема: „Превенция на различни форми на зависимости“ – една изключително креативна форма за превантивно действие и въздействие върху подрастващото поколение чрез арт техники.

 

***

Шумен.

От 19.00 часа на площад „Проф. Тончо Жечев“ гр. Шумен, кв. Дивдядово ще се проведе традиционен събор „На вечерник в Дивдядово“.