Лекарка се е самоубила след натиск от противници на COVID ваксините в Австрия
Секция: СВЯТ
02 Август 2022 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лекарка се е самоубила след натиск от противници на COVID ваксините в Австрия

/КРОСС/ Австрия скърби след самоубийството на лекар, станал мишена на антиваксърски кампании, информира "Ройтерс".

Хиляди дойдоха на бдението във Виена в памет на медика.

Австрийската лекарка Лиза-Мария Келемайер е открита мъртва в петък в кабинета си. По-рано тя е разкрила, че е била заплашвана с месеци от противници на COVID мерките в страната, допълва ДПА.

Келемайер е затворила кабинета си преди няколко седмици, защото е била подложена на огромен натиск от страна на антиваксъри.

Тя не се е чувствала достатъчно защитена от полицията и е похарчила около 100 000 евро, за да взема предпазни мерки, е казала самата тя.

Прокуратурата във Велс, Горна Австрия потвърди, че става въпрос за самоубийство. Открити са и предсмъртни писма, но засега съдържанието им няма да бъде разкрито.

Междувременно Медицинската асоциация на Горна Австрия заяви, че на Келермайер е била предложена цялата възможна помощ. Членовете на асоциацията заявиха, че са обсъдили план, по който кабинетът ѝ да продължи да работи.

Австрийският президент Александър ван дер Белен изрази ужаса си от случилото се. "Нека спрем това сплашване и всяване на страх", написа той в "Туитър", обръщайки се към противниците на COVID мерките за ограничаване в Австрия.