Рамзан Кадиров връчи звездата на Героя на Русия на командира на специалния отряд "Ахмат"
Секция: Русия
03 Август 2022 19:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рамзан Кадиров връчи звездата на Героя на Русия на командира на специалния отряд "Ахмат"

/КРОСС/ Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров връчи звездата на Героя на Русия на ръководителя на Съвета за сигурност на региона и командира на специалния отряд Ахмат Апти Алаудинов, който взе активно участие в освобождаването на Луганск Народна република, предава ТАСС.

Церемонията по връчването на наградата се състоя в Грозни в присъствието на секретаря на Генералния съвет на "Единна Русия" Андрей Турчак и ръководителя на ЛНР Леонид Пасечник.

„За проявената храброст и героизъм по време на специалната военна операция на териториите на Луганската народна република и Украйна Апта Алаудинов се удостоява със званието Герой на Руската федерация", заяви Рамзан Кадиров по време на церемонията.

Министърът на вътрешните работи на региона Руслан Алханов също беше награден с грамота на президента на Руската федерация. Освен това с ордени за храброст бяха наградени майор от полицията Иса Тайсумов и капитан от полицията Майрбек Даудов, майор от полицията Зелимхан Докашев беше награден с медал на ордена за заслуги към Отечеството II степен, а майор от полицията Заинди Зингиев и подполковник Хасаин Мудуев бяха награден с медали за храброст.

„От първите дни на специалната операция специалните части „Ахмат" участваха в освобождаването на Донбас. Възстановяваме тази велика концепция за руския свят, където, независимо от националност и религия, всеки човек може и трябва да живее на своя земя и говори на собствения си език. За мен е голяма чест да бъда заедно с командирите и бойците днес, за да ги поздравя", каза Турчак.

На свой ред Кадиров отбеляза, че всички специални части на Чеченската република са готови да защитават интересите на своята държава.

„Ние преквалифицирахме нашите бойци, които бяха в Луганската народна република. Бяха създадени три допълнителни батальона и един полк на Министерството на отбраната на Русия. Имаме всички най-добри оръжия, които съществуват в света, и най-добрите бойци, които знаят тактиката и стратегията на наемниците в Украйна", коментира Кадиров.