Левски съсече Хамрун в 95-ата минута
Секция: СПОРТ
05 Август 2022 06:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Левски съсече Хамрун в 95-ата минута

/КРОСС/ С гол в 95-та минута гостуващият Левски удари Хамрун с 1:0 в първи мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

"Сините" започнаха мача много по-агресивно и десетина минути след началото получиха възможност да изпълнят дузпа. Филип Кръстев матира вратаря, но топката срещна левия страничен стълб и нулевото реми се запази.

На почивката статистиката показа леко предимство за софиянци (4:3 удара и 52% владеене на топката в тяхна полза), но те изглеждаха много по-опасни и креативни от своя плах домакин.

В началото на второто полувреме малтийците се активизираха и Ники Михайлов трябваше да се намесва, но като цяло и двата отбора имаха проблеми в стрелбата. В 95-ата минута грешникът Кръстев се реваншира и вкара гола на победата с изстрел в пеналта.

Реваншът е след седмица на стадион "Георги Аспарухов" в София. Началото на двубоя е от 21.00 часа.

Левски влезе с преса в мача. Още в 3-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Уелтън открадна и стреля от границата на наказателното поле, но защитник отклони в ъглов удар. Филип Кръстев центрира на близката греда. Билал Бари засече, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Пет минути по-късно Георги Миланов изведе в коридор Уелтън. Бразилецът се опита да прехвърли технично вратаря Хенри Бонело, но стражът на малтийците успя да спаси.

В десетата минута Левски получи шанс да излезе напред в резултата. При центриране от ъглов удар Матю Гуиламлер задържа с две ръце Билал Бари. Главният съдия Вили Делажод посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Филип Кръстев, но халфът нацели десния страничен стълб.

Десетина минути по-късно Уелтън проби отляво, навлезе навътре и опита удар в близкия ъгъл, но топката премина покрай целта.

Половин час след началото Хамрун създаде първата си голова опасност. Додо получи шанс да стреля с глава, но Николай Михайлов внимаваше и изби в ъглов удар с една ръка.

В 38-ата минута Цунами засече с глава, но прати топката покрай вратата. В края на първата част Хосе Кордоба извърши нарушение срещу Джони в близост до наказателното поле. Роко Прша опита да изненада Михайлов с директен удар, но капитанът на Левски успя да боксира.

След час игра Джони беше изведен отдясно, навлезе към вътрешността и подаде по земя към Додо. Нападателят засече от близка дистанция, но Николай Михайлов реагира и с крака спаси гол.

В 68-ата минута Кръстев намери Билал Бари пред наказателното поле. Нападателят беше с гръб към вратата и заложи топката на Уелтън, който стреля технично, пращайки топката над напречната греда.

В 77-ата минута удар на Филип Кръстев от границата на наказателното поле беше блокиран от защитник. Минута по-късно влезлият от резервната скамейка Марин Петков също опита мерника си, но не намери целта.

След твърда битка и разменени положения до края Филип Кръстев реализира победно попадение в 95-ата минута. Той се възползва от отбита топка и вкара с безпощаден изстрел с левачката.

Хамрун - Левски 0:1
0:1 Филип Кръстев - 95'

Пропусната дузпа: Кръстев (Левски) - 11'

Хамрун: Хенри Бонело, Стив Борг, Емерсон, Огньен Бьеличич, Хуан Корбалан, Райън Камензули, Роко Прша, Матю Гюламие, Джони, Додо, Елвис Машике.

Левски: Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Жереми Петрис, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Роналдо, Велтон, Билал Бари.