Изборите ще струват поне 70 млн. лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2022 07:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изборите ще струват поне 70 млн. лева

/КРОСС/  Новина 70,5 млн. лева ще бъдат средствата, които ще бъдат разходвани за предсрочните парламентарни избори. Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на вота на 2 октомври. Дейностите, които ще се финансират с тях, включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци и бюлетини, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, логистиката около изборите и възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии.

Гласуването на 2 октомври ще се извършва чрез машини в секциите с над 300 избиратели. В тези с под 300 души в секция вотът ще е с хартиени бюлетини. В случай, че машина се повреди, гласуването в дадената секция ще се извършва също с хартиени бюлетини. Правителството има готовност да осигури необходимите средства при вземане на Решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, както и при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване.

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 октомври Приоритет е гарантирането на свободен и демократичен вот Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще поеме координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.