Мустафа Карадайъ: Турция е алтернатива в търсенето на решение на енергийната криза
Секция: Коментари
05 Август 2022 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мустафа Карадайъ: Турция е алтернатива в търсенето на решение на енергийната криза Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след срещата си с президента на Турция Ердоган

/КРОСС/  С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган коментирахме актуалната политическа ситуация в България. Тя е интересна за всички политици. Пак сме в ситуацията на предсрочни парламентарни избори, каквито на три пъти проведохме 2021 година. Посмяхме се в Брюксел, усмихнахме се в Анкара“. Това заяви в ефира на „Тази сутрин“ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод срещата му с държавния глава на южната ни съседка.

Грешните ходове, които направи последното правителство в сферата на енергетиката, принуждават сега и служебният кабинет,  и политиците в следващия парламент още от сега да се ангажират с тези теми. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени, добави той.

Според него южната ни съседка се явява алтернатива в търсенето на решение на енергийната криза. Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

БТВ, „Тази сутрин”