Корнелия Нинова: Напълно готови сме за една позитивна и добра кампания
Секция: ПОЛИТИКА
05 Август 2022 19:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Напълно готови сме за една позитивна и добра кампания Разграничаваме се от членовете на НС, назначени за министри в нарушение на Устава на партията

/КРОСС/  Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на партията:Партията тръгва в пълна мобилизация към изборите. Днес Националният съвет одобри водачите на листи, местата на гражданска квота и коалиционни партньори. Избрахме Предизборен щаб, приехме коалицията, с която ще участваме на изборите. Определихме график за провеждане на Общинските конференции и подреждането на листите след водача от местните структури.

След откриването на кампанията на Бузлуджа и след тези действия сме вече напълно готови за една позитивна и добра кампания. Остави ни платформата, по която уточняваме още някои детайли.Приехме позиция на Националния съвет по отношение на тримата министри, членове на Националния съвет в служебния кабинет. Тя е, че се разграничаваме от членовете на Националния съвет, назначени за министри в нарушение на Устава на партията.

Не носим политическа отговорност за техните действия оттук нататък, както и на цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии, които и да са те, и в частност на БСП. Тези, които са назначени за министри, заместник-министри, областни управители и заместник-областни управители участват в това правителство в личното си качество, а не с мандат на БСП и не като представители на партията.