Антоний Гълъбов: Служебният кабинет е със структура на коалиционен кабинет
Секция: Анализи
05 Август 2022 19:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антоний Гълъбов: Служебният кабинет е със структура на коалиционен кабинет

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Антоний Гълъбов, каза че въпреки че служебният кабинет е съвсем в началото, можем да очертаем някакъв профил. „Очевидно той е със структура, напомняща коалиционен кабинет. Вече имаме разпределение на ресорите и видяхме създаване на кризисен щаб за енергетиката. След това видяхме смяната на областните управители, което е проблем. Това е възможен риск за предстоящите избори. След това продължаваме да виждаме и това ще се случи другата седмица - смяна на ключови управляващи държавни структури фигури. Това е мисленето на президента Радев и от преди - мисленето, че смяната на човека променя работата на институцията. Без да е ясно защо се прави такава смяна, това може да доведе до блокаж на администрацията."

Още нещо свързано с тези първи часове на служебния кабинет - интензивната работа, която е насочена по-скоро на възстановяване на доставките на природен газ, но и ясният за мен извод - че дейността на служебния кабинет ще окаже влияние върху предизборната кампания, смята Гълъбов. „Сблъсъкът между Радев и БСП ще продължи, ще продължи и напрежението, което се генерира в демократичната общност във връзка с евентуално възстановяване на преговори с Газпром, проявата на политически лидери на средно равнище, известно изместване на цялостния профил на служебния кабинет".

Основният ми страх е българските граждани да не решат да се откажат да участват в изборите - това би било най-лошия резултат от хода на действията и противопоставяне, предизвикани от служебния кабинет, категоричен е Гълъбов.