Румен Радев откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец
Секция: КУЛТУРА
06 Август 2022 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец

/КРОСС/ В сложната и напрегната политическа обстановка трябва да бъдат подкрепяни хората на изкуството и културата, които продължават да работят всеотдайно за България. Това заяви президентът Румен Радев, който днес откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев" в Боровец. Събитието се провежда под патронажа на държавния глава.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също присъства на официалното откриване.Президентът Радев поздрави директора на Международния джаз фестивал Татяна Илиева и кмета на община Самоков Владимир Георгиев за организирането на значимото международно културно събитие и приветства идеята тази година именно най-старият ни зимен курорт Боровец да бъде домакин на фестивала.

Държавният глава изтъкна значимия принос на фестивала за обществения и културен живот в България. „Това събитие има голям принос във всички сфери на нашия обществен живот и за развитието и утвърждаването на България като разпознаваема туристическа дестинация, подчерта Румен Радев.

Международният джаз фестивал се провежда от 1998 г. и от тази година носи името на своя основател - д-р Емил Илиев. Под негово ръководството фестивалът се утвърждава като най-големия летен музикален форум в България и едно от значимите международни културни събития на Балканите. В досегашните издания на фестивала са взели участие над 500 изпълнители от цял свят. В голямото международно събитие тази година ще участват музиканти от България, Бразилия, Северна Македония, Великобритания, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея.