Ще получи ли ПП регистрация като партия
Секция: ПОЛИТИКА
06 Август 2022 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще получи ли ПП регистрация като партия

/КРОСС/  Самостоятелното им явяване на изборите е под въпрос.Съдът даде ход на делото за регистрация на "Продължаваме Промяната". Софийският градски съд ще проведе заседание днес, на което ще бъде разгледано искането. Магистратите имат 14-дневен срок да вземат решение. При подобни производства е възможно и да се намеси и прокуратурата като оспори регистрацията.

В този случай обаче тя нямаше възражения.След регистрацията бившият шеф на НС Никола Минчев заяви, че все още не са се провеждали разговори между ПП и ДБ са съвместно явяване на изборите. Той каза още, че според него сходството в имената между формацията на Кирил Петков и Асен Василев и тази на добричкия кмет Йордан Йорданов няма да представлява проблем при регистрацията.

Срокът за вписване в ЦИК за предстоящите избори е 17 август. На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите "ВОЛТ", "Средна европейска класа" и „Социалдемократи". Тогава те избраха да използват регистрациите на малките партии, тъй като нямаха технологично време да основат своя партия. По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори.