Гърция поема почивката на 600 украински деца
Секция: СВЯТ
06 Август 2022 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция поема почивката на 600 украински деца

/КРОСС/  Гърция осигурява лятна почивка на 600 украински деца.Гърция поема почивката на 600 украински деца. Настаняват ги при положителни условия в детски лагери, дружно с техни гръцки връстници. Увеличен е потокът към страната на украински мигранти през последните дни. С рейсове през граничния пункт " Кулата - Промахон " идват деца от Украйна на летен лагер в Гърция. Децата са на възраст до 15 години от региона на град Буча, претърпели трагичните събития от войната.

" Най-малкото,което можем да създадем е да им осигурим отмора на море ", споделят доброволците, които ги посрещат на границата. Осигурени са места в най-хубавите детски лагери в страната, където ще почиват дружно с гръцки деца на тяхната възраст, оповестяват от министерството на просветата. Ръководителите на идващите от Украйна групи обявиха пред медиите, че българските управляващи са обезпечили бързо прекосяване до Гърция.

В същото време от министерството на миграцията оповестяват за повишен брой мигранти от войната, които намират леговище в Гърция. За едно денонощие в страната са пристигнали 790 украинци, най-вече майки с деца, като общият брой на украинците от началото на войната е 80 хиляди.