Предстоящи събития в страната за 7 август 2022г.
Секция: Предстоящи събития
07 Август 2022 06:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 7 август 2022г.

/КРОСС/ ***

София.От 12.40 часа на Национален студентски дом (терасата на ет. 5), ще се проведе пресконференция на Мая Манолова и представители на Изправи се България ще се включат в срещата на Лява платформа „Прогрес". Изправи се България участва в срещите в този формат за дискусия и представяне на решения по леви и социални теми от началото на годината.

***
София.От 20.00 часа в Парк-театър „Борисова градина" хитовата пиеса „Веберови" от Феликс Митерер оживява в концерт-спектакъл на Софийската филхармония. Събитието е част от летния сезон „Споделете музиката" на Софийската филхармония, който се реализира с подкрепата на Столична община в Календара на културните събития на София.

***
Бургас.От 18.30 часа на плажа в Несебър, на Буната срещу яхтеното пристанище, председателят на Националната комисия по водно спасяване и член на Националния съвет на БЧК доц. Стоян Андонов ще връчи благодарствени грамоти на старши-спасител Владимир Запрянов и на морските спасители Борислав Байчев и Димитър Николов. На 28 юли около 19:00 ч., в извън работното време, те спасиха трима души от удавяне на Южния плаж в Несебър.

***
Варна.От 18.00 часа в Градска художествена галерия ще бъде открита изложбата на Мишел Фунг

***
Видин.От 10.30 часа в Конферентния център на Областна администрация - Видин, ул. "Дунавска" №6, гр. Видин, ще се проведат консултации за определяне на състав на Районна избирателна комисия - Видин за произвеждане на избори за народни представители на 2 октомври 2022г.

***
Видин.От 19.00 часа на сцената при Художествената галерия „Н. Петров" популярните групи „Дел Падре", „Танго Кетс" и „Аутентик" ще изнесат концерт.

***
Капитан Андреево.От 11.15 часа Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще инспектира работата на ГКПП - Капитан Андреево. Той ще бъде придружен от заместник-министъра на земеделието доц. Крум Неделков.

***
Несебър.От 18.30 часа на плажа в Несебър, на буната срещу яхтеното пристанище, председателят на Националната комисия по водно спасяване и член на Националния съвет на БЧК доц. Стоян Андонов ще връчи благодарствени грамоти на старши-спасител Владимир Запрянов и на морските спасители Борислав Байчев и Димитър Николов, спасили трима души от удавяне.

***
Перник.От 10.00 часа в зала „Струма", намираща се на партерния етаж на Областна администрация- Перник, адрес гр. Перник, пл. „Св. Иван Рилски" №1Б, ще бъдат проведени консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание за изготвяне на предложение за състав на Районна избирателна комисия (РИК) на 14 Пернишки многомандатен район.

***
Пловдив.От 20.00 часа в Singles (НДК, вход А4, София), ще се състои уикенд с квартета TAPI PROJECT от Индия в Пловдив и София, заедно със Surbahar Live Band

***
Разград.От 16,00 часа, в зала 712 на Областна администрация Разград, бул. „Бели лом" № 37А, ръководствата на политическите партии и коалиции от партии, парламентарно представени в 47-то Народно събрание са поканени на провеждане на консултации относно състава на Районна избирателна комисия - Разград за произвеждане на изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 година.

***
Стара Загора.От 09.30 часа отново ще се проведе маршрутът „Поетична разходка по улиците на Стара Загора". Сборният пункт е пред Туристическия информационен център в Стара Загора.

***
Стара Загора.От 10.00 часа на лятната сцена на Куклен театър - Стара Загора ще бъде поставен кукления спектакъл „Храбрият шивач" по Братя Грим. Режисьор Румен Гарабедян, с участието на Георги Спасов

***
Язовир „Жребчево".От 9.30 часа Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Божествена св. Литургия в Потопената църква край язовир „Жребчево".