Още един пътен инцидент,при който по чудо няма пострадали
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2022 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още един пътен инцидент,при който по чудо няма пострадали

/КРОСС/  50 пътници бяха евакуирани успешно снощи от автобус, пропаднал на понтонен мост над река в Копривщица. С автобуса към Търговище са се прибирали спечелилите медал участници в първия ден на фолклорния фестивал.

Причина за инцидента е грешка на шофьора. Бързата намеса на полицията е предотвратила по-тежък инцидент, разказа един от пътниците.

При качването на временен понтонен мост, който осигурява достъпа на автобуси до паркинга за фолклорния фестивал в Копривщица, шофьорът не успява да уцели коловоза. Едната задна гума се пука.

"При това пропадане се чу ужасен тътен, автобусът се заклати много наляво и надясно и се създаде абсолютна паника в автобуса", заяви Боян Гинев, пътник в катастрофиралия автобус.

Автобусът е бил пълен, част от хората по-възрастни, имало е и деца. Всички изходи на превозното средство са се оказали над реката.

"На мястото се притекоха органите на реда, полиция, които осигуриха нормалното излизане от автобуса", допълни Боян Гинев.

Пътниците в автобуса са от фолклорна група от района на Търговище, която е участвала във фестивала в Копривщица. Спечелили награда и се прибирали, когато е станал инцидентът.

"От общината, от организаторите на фестивала, понеже ние сме от участниците, никой не дойде да ни попита как сте, не дойде и медицинско лице", каза още Боян Гинев.

Фирмата превозвач е осигурила друг автобус и групата се е прибрала.