Атанас Пеканов: България не трябва да остава в периферията на Европа
Секция: Коментари
07 Август 2022 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Пеканов: България не трябва да остава в периферията на Европа

/КРОСС/  Темата с европейското финансиране е сложна и затова тя е отделена в отделно министерство, защото финансовият министър понякога не смогва. Така вицепремиерът Атанас Пеканов обясни решението да бъде създадено отделно министерство, което той оглави. За второто плащане по Плана за възстановяване трябва да бъдат приети 22 закона, но от тях досега е приет само един - Закона за насърчаване на заетостта, каза Пеканов в интервю за Нова тв.

Три други стигнали закона до парламента, като промените в търговския закон минали само на първо четене. Тази важна промяна, заложена още от предишното служебно правителство, която била направена за подпомагане на стартъп средите, ще трябва да се гледа наново от следващия парламент.

Трябва да направим всички стъпки, така че догодина, когато дойде време за политическото решение кога и колко бързо България да влезе в еврозонана, ние да сме напълно подготвени, заяви още Пеканов. Според него България не трябва да остава в периферията на Европа, а да е във всички централни процеси и той лично щял да работи страната ни възможно най-бързо да влезе в еврозоната.