Задържаха убиеца от Рогош
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2022 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха убиеца от Рогош

/КРОСС/  Задържан е мъжът, за който се смята, че е застрелял свои роднини в пловдивското село Рогош, съобщи кметът Величка Величкова. По думите й обстановката в ромската махала, където беше извършено тройното убийство, е спокойна. Припомняме, че тройно убийство в пловдивското село Рогош вдигна посред нощ полицията на крак. Убитите са баща и двамата му синове. Една жена е ранена.

По първоначални данни стрелецът е техен роднина, а тройното убийство е извършено след скандал за наследство. Според очевидци на трагедията жертвите са разстреляни с незаконна пушка. Прокълната къща стои зад касапницата. Както „Стандарт" вече писа по три различни версии работят разследващите. Основна е спор за наследствен имот. Стрелецът, който според местните се казва Николай, и застреляните баща и двамата му сина, са се скарали жестоко заради къща.

Спорът имал дълга история, като вчера ескалирал до краен предел. Така Николай извадил пистолет и гръмнал трима души. Друг мотив за тройното убийство, по който се работи, е финансов. Версията гласи, че в центъра на спора били пари, дължими от едната страна към другата. Третата версия, която е най-малко вероятно, е употреба на голямо количество алкохол и висок градус, които довели до острия конфликт, завършил с изстрели и много пролята кръв.