Бойко Рановски: В момента има 24 опасни участъци в страната с концентрация на ПТП
Секция: Автомобили
07 Август 2022 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Рановски: В момента има 24 опасни участъци в страната с концентрация на ПТП

/КРОСС/ На мястото на инцидента край Велико Търново ние установихме, че има пропуски в организацията на движението и инфраструктурата. Има възложени ремонтни дейности, които от части са изпълнени, подменена е асфалтовата настилка на пътя, непосредствено до мястото на инцидента има нова настилка, но липсва маркировка. Липсва и сигнализацията с пътни знаци, която да сигнализира, че там има ремонтни дейности. Има множество дървета, които не са обезопасени. Това каза Бойко Рановски, експерт Агенция „Безопасност на движението по пътищата", в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Срокът за полагане на маркировката там е края на месец август, поясни той. Допълнителни проверки ще бъдат извършени след приключване на ремонтните дейности.

Причините за инцидента може да са от различен характер и комплексни, включително и установените пропуски, заяви Рановски.

По думите му това един от най-натоварените пътища в страната. Основният трафик между Румъния и Турция е точно оттам, каза Рановски.

Той поясни, че в момента има 24 опасни участъци в страната с концентрация на ПТП, по тях имам уведомления от АПИ и има започнати действия по обезопасяването им. Има идентифицирани още 107 рискови участъци, които са с висок риск от настъпване на ПТП.