Доброволци преобразяват педиатрични отделения в страната
Секция: Здраве
07 Август 2022 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доброволци преобразяват педиатрични отделения в страната

/КРОСС/ Проект „Светулка" е това, което обединява нашата обща цел за подобрение на детското здравеопазване в България. Проектът, освен да дава пример как трябва да изглеждат детските болнични отделения в България, също така и осветява проблемите с българското здравеопазване. Това каза Кремена Кунева от Фондация „За доброто" в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Фондацията е модернизирала и оборудвала с медицинска техника няколко отделения в различни градове в страната, сред които Айтос, Силистра.

„Доста често имам чувството, че върша работата на държавата. Много силно се надявам, че чрез тази работа ще покажем на държавата как искаме нещата да се случват, какво искаме да представлява едно модерно, съвременно детско здравеопазване", заяви още председателят на фондацията.Кремена Кунева добави, че не са се отказали от мечтата за Национална детска болница.

„В детското здравеопазване не сме спрели да имаме тежки зими. Нашата мечта е детето пациент да бъде центърът на детското здравеопазване. Проблемът не е в едни 100-200 милиона, а в това, че властите не искат да случат това", заяви тя.