Лъчезар Борисов: Служебният кабинет е в минно поле, заради тежкото наследство
Секция: Анализи
07 Август 2022 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лъчезар Борисов: Служебният кабинет е в минно поле, заради тежкото наследство

/КРОСС/  Служебният кабинет е в минно поле поради тежкото завещание, което му оставиха предходните ръководещи. Това мнение изрази в предаването „ Офанзива ", някогашният министър на стопанската система в последното държавно управление на ГЕРБ Лъчезар Борисов.

„ Апокалипсисът, за който приказва господин Петков в последното си послание, е в хладилника и в джоба на всеки един българин и във всяко едно домакинство ще бъде усетен тази зима, когато хората няма да могат да си заплащат сметките за ток, отопление, дърва. Апокалипсис е мощна дума, само че проблемите са много основни и съществени ", акцентира той. По думите му първите стъпки на служебното държавно управление са „ като че ли в минно поле ".

„ Наследството е доста тежко. Тези служебни министри - с изключение на с главната си задача, да приготвят изборите, би трябвало да се оправят и с доста други провокации и доста тежко завещание - започвайки с природния газ, многото проблеми в стопанската система, инфлационния налог, обедняването. Всичко това тежи на плещите на хората и е едно минно поле, в което влизат тези министри ", изясни той.