В Гърция се разраства скандалът с подслушването на телефони
Секция: СВЯТ
07 Август 2022 15:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Гърция гърми скандал с подслушване на телефони на журналист и опозиционен лидер

/КРОСС/ В Гърция се разраства абсурдът с подслушването на телефони на публицист и опозиционен водач, който докара до оставки на висши чиновници като ръководителя на Националната разследваща работа. Утре се чака изказване на премиера Кириакос Мицотакис, съобщи БНР. Скандалът с подслушването на евродепутата и водач на социалистите Никос Андрулакис добива размерите на политическа стихия.

Опозицията упорства министър председателят Кириакос Мицотакис да поеме персонална отговорност и да подаде оставка. За на следващия ден е планувано намерено съвещание на Народното събрание,като опозиционни депутати упорстват министър председателят да даде цялостен лист на следените политици и публицисти. Секретарят на държавното управление Димитриадис подаде оставка,както и ръководителят на Националната разследваща работа.

Според отчет, който се базира на държавни чиновници, Никос Андрулакис е бил подслушван по искане на службите на две непознати страни, които не се показват. Депутати от ръководещата партия на консерваторите споделиха, че министър председателят не е бил осведомен за подслушването на водача на социалистите. Правителството също желае цялостна бистрота по случая, съобщи представителят на кабинета Янис Иконому.