Премиерът Гълъб Донев назначи трима зам.вътрешни министри
Секция: ПОЛИТИКА
08 Август 2022 18:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Гълъб Донев назначи трима зам.вътрешни министри

/КРОСС/  Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев за заместник-министри на вътрешните работи са назначени Моника Димитрова-Бийчър, Емил Ганчев и Венцислав Катинов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Моника Димитрова-Бийчър притежава магистърска степен по специалностите „Право" и „Международни отношения" от Софийския университет „Св. Климент Охридски". Тя е била част от екипа, който създава Агенцията по обществени поръчки през 2004 г., участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента „Шенген". Била е ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет" към Министерството на финансите в периода 2011 - 2016 г. и директор на дирекцията. Димитрова-Бийчър е била служебен заместник-министър на финансите от май до декември 2021 г.

Емил Ганчеве заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г., както и в периода май 2021 - декември 2021 г. От май 2017 г. до началото на 2020 г. е бил заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 г. до май 2021 г. е бил служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право".

Венцислав Катинове заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г., както и в периода май 2021 - декември 2021 г. От 2014 г. е бил директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов" в гр. Свищов.
От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Таня Петровa, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов.