Антоанета Цонева: Хората очакват политическа сила, която да отстрани ГЕРБ от водаческото място в момента
Секция: ПОЛИТИКА
09 Август 2022 07:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антоанета Цонева: Хората очакват политическа сила, която да отстрани ГЕРБ от водаческото място в момента

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Антоанета Цонева, каза че машинният вот осигурява честност на вота, защото нямаме недействителни бюлетини. „Ние сме криза върху криза, четвърти избори и ако по някакви причини форсмажор доведе до това, че няма да може да бъдат използвани машини, това ще е равносилно на атентат срещу изборния процес".

Тази седмица ще се водят разговори с ПП, като ще се ползват данни от социологически изследвания и аргументи в посока на това да се явим заедно с тях на изборите, обясни Цонева. „Хората очакват политическа сила, уверена, убедена, която да отстрани ГЕРБ от водаческото място в момента, поне според социологията".

Когато има едно голямо обединение, хората няма да се разделят и ще дават своя глас за тези, които категорично ще отстранят ГЕРБ от водаческото място и мисля, че опитът на всички, които са правили избори, показва именно такъв тип електорално поведение, смята Цонева. „В избори 2 плюс 2 не е просто 4. Става въпрос за енергия, за мотивация, за оставяне на страни на апатията".

Изборите са състезание, те създават конкурентна среда и ако хората от демократичната общност почувстват противопоставяне, а не единство в момент, в който настояват европейския избор на страната да бъде потвърден, със сигурност ще има отлив от гласуване, заяви Цонева.