Евгений Кънев: Кадрите в служебното правителство са основно хора от левия спектър, които обаче „не долюбват или не са в добри отношения в Корнелия Нинова"
Секция: Коментари
09 Август 2022 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евгений Кънев: Кадрите в служебното правителство са основно хора от левия спектър, които обаче „не долюбват или не са в добри отношения в Корнелия Нинова"

/КРОСС/ На фона на война, енергийна и финансова кризи, нови предсрочни парламентарни избори, служебното правителство е изправено пред важни решения. Готви ли то геополитически завой и какво би последвало от евентуална рязка смяна в курса на страната ни - тези теми коментираха икономистът Евгений Кънев и бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

„В началото наистина имаше едно много странно единомислие между това, което казваше президентът Радев и това, което идваше от Москва", каза Керемедчиев в студиото на „Здравей, България. По думите му държавният глава влиза в пряка конфронтация с БСП.

Евгений Кънев допълни, че забелязва тенденция, че кадрите в служебното правителство са основно хора от левия спектър, които обаче „не долюбват или не са в добри отношения в Корнелия Нинова". Според него това е заявка за завладяване на лявото пространство.

Двамата коментираха и интересите на Русия в духа на предсрочните избори у нас. „Видимо е, че и интересите на руската страна са насочени към това на следващите избори да има много по-приятелско настроени към Русия партии. Изказването при изгонването на тези 14 български дипломати беше, че едва ли не това правителство, което е загубило доверието - на премиера Петков, не се съобразява с желанието на българския народ да има близки отношения с руския народ", смята Милен Керемедчиев. По думите му се внася разцепление и възможност за проруско настроените партии, което се случвало с помощта на българския президент.

Евгений Кънев смята, че бъдеща коалиция между „Продължаваме Промяната", ГЕРБ и ДПС не е възможна, защото това би означавало, че ПП ще изневерят на своята кауза - борбата с корупцията. „Още повече, че „Продължаваме Промяната" се стремят и към левия спектър - център-ляво, където не е на ГЕРБ електоратът", смята икономистът. Според него има сериозно разминаване между дела и думи при лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов и този на БСП - Корнелия Нинова. Той твърди, че на думи Борисов е със Запада, а на дела - с Русия, докато Нинова била на думи с Изтока, но делата й показвали, че подкрепя Запада.