Шеремет предложи да се създаде асоциация на държави по подобие на СССР
Секция: Коментари
09 Август 2022 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шеремет предложи да се създаде асоциация на държави по подобие на СССР

/КРОСС/ Необходимо е да се върнем към колективната система на доброволно обединяване на суверенните държави в един военно-политически и икономически блок, заяви депутатът от Държавната дума на Руската федерация, член на фракцията "Единна Русия" Михаил Шеремет.

Съществуването на СССР задържа НАТО в стремежа му да пороби и колонизира целия свят. Считам за целесъобразно да се върнем към колективната система на доброволно обединение на суверенните държави в един военно-политически и икономически блок, способен ефективно да противостои на западната експанзия и агресия. Прототипът на новата конфедерация може да бъде великият и могъщ СССР, каза депутатът в разговор с РИА Новости.

Парламентаристът смята, че създаването на такъв съюз би позволило на страните-участнички да запазят и укрепят суверенитета си, който сега е атакуван и подкопаван от САЩ.

След разпадането на СССР американците започнаха да се намесват в делата на независимите държави в постсъветското пространство, организирайки цветни революции и държавни преврати. Чрез създаване на собствени сателити от суверенни държави и извършване на постепенната им окупация, домогвайки се до границите на Русия. Един пример за това е днешна Украйна, посочи Михаил Шеремет.

Обединеният блок, подчерта той, може да надмине границите на СССР по отношение на своите граници.

Русия има всички възможности и потенциал да осигури неприкосновеността на границите и сигурността на новия съюз. Това ще бъде равноправен съюз, където всяка от страните уважава суверенитета и културата на всяка друга, а не тези колонии, които Съединените щати са свикнали да създават под прикритието на помощ и триумфа на демокрацията, обобщи членът на фракцията на "Единна Русия".

По-рано председателят на Държавната дума заяви, че 6 и 9 август трябва да бъдат дните на разкаяние на САЩ пред човечеството за престъпления срещу цивилни граждани.