Разрешиха снимките на публични места в Египет
Секция: Туризъм
09 Август 2022 19:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разрешиха снимките на публични места в Египет

/КРОСС/ Египетското правителство издаде указ, с който разрешава любителската некомерсиална фотография на публични места, но при спазване на определени условия, съобщи БТА, цитирайки в. "Ал Ахрам".

Според новите разпоредби египетските граждани, пребиваващите в Египет чужденци и туристите вече могат да правят снимки на обществени места, без да заплащат такса и без да имат специално разрешение.

Позволено е използването на всички видове аналогови и дигитални фотоапарати, персонални видеокамери и стативи. Оборудване, което би блокирало обществените пътища като професионална фотографска техника, отражателни чадъри и изкуствено външно осветление могат да се използват само със специално разрешение.

Остава забранено снимането на сгради, недвижими имоти и съоръжения на министерствата на отбраната, на военното производство и на вътрешната работа, съдебни институции и други държавни учреждения. Забранено е и публикуването на фотографии, които могат да уронят имиджа на страната, да обидят гражданите й и да нарушат обществения морал.

Не е разрешено снимането на деца и снимането и публикуването на фотографии на египетски граждани без писменото им съгласие.