Йордан Терзийски: Ние имаме свободата да взимаме правилните решения
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2022 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йордан Терзийски: Ние имаме свободата да взимаме правилните решения

/КРОСС/ Нашата цел е да имаме една антикорупционна коалиция от 121 души минимум в следващия парламент. Как и по какъв начин ще се явим на изборите, това зависи от данните, които анализираме. Това заяви в студиото на БНТ "Денят започва" Йордан Терзийски от "Продължаваме Промяната". Според него, силата на ПП е в това, че тя е позиционирана в центъра на политическото пространство и не взима леви или десни решения, а има свободата да взима верните решения във всяка една ситуация.

В много случаи бяхме критикувани, че взимаме леви решения - ние повишихме пенсиите, вдигнахме минималната пенсия, за да няма пенсионери под прага на бедността, направихме данъчни облекчения за младите семейства и доста антикризисни мерки. От друга страна, ние подкрепихме и вдигането на регистрацията на ДДС на 100 000 лева, което е една дясна мярка. Ние имаме свободата да взимаме правилните решения и това е нашата сила и големия ни потенциал, подчерта Терзийски.

По думите му, нагласите са да се формира едно мнозинство в следващия парламент, което да може да прокара всички реформи, които са заявени пред избирателите.

Ние сме припознали и "Демократична България", и БСП като партньори и вярвам, че в един следващ парламент ние ще направим една голяма, сериозна коалиция - антикорупция, която да може да прокара всички закони, които вече започнахме и всички заявки, които сме дали пред нашите избиратели, допълни Йордан Терзийски.