Костадин Костадинов: И служебното правителство не е самостоятелно
Секция: Коментари
10 Август 2022 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: И служебното правителство не е самостоятелно

/КРОСС/ "Възраждане " ще се яви самостоятелно на изборите, както винаги досега, каза в студиото на БНТ "Денят започва" лидерът на партията Костадин Костадинов. Целта ни е да спечелим тези избори. Към настоящия момент "Възраждане" е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме, каза Костадинов. Теза данни, според него са от социологически проучвания.

Разбира се, че сте чели други данни, защото социологическите агенции, по-голямата част у нас работят като социологически фирми и имат цел да подготвят общественото мнение за резултати, който някой е написал някъде, каза той и заяви, че винаги резултатите на "Възраждане" социолозите ги представят два пъти по-малки, отколкото всъщност са.

Категоричен е, че не е възможна голяма патриотична коалиция, както предложи ВМРО, защото по думите му "ВМРО е част от престъпния бивш управляващ режим на ГЕРБ.

Хората, които претендират да са патриоти, не бива да бъдат обвързани с корупционни практики или с управления, които продават българските национални интереси, както го правят от ВМРО. Нямат нищо общо с патриотизма и няма как да има такава коалиция, защото единствената българска национална организация е "Възраждане", каза той.

По темата с "Газпром" Костадинов заяви, че позицията на "Възраждане" е позицията на всеки един нормален гражданин, че трябва да има газ, а газът не се влияе от евроатлантически ценности, защото те не топлят. Очевидно е, че българското правителство действаше в абсолютно чужд интерес, в интерес на САЩ. Направи се всичко възможно зависимостта от "Газпром" да се превърне в зависимост към САЩ от производство на ток, каза Костадинов. Каза, че и служебното правителство не е самостоятелно.