Димитров и Рубльов с победа на двойки в Монреал
Секция: СПОРТ
10 Август 2022 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитров и Рубльов с победа на двойки в Монреал

/КРОСС/ Григор Димитров и Андрей Рубльов започнаха с победа присъединяване си на двойки на шампионата по тенис на твърда настилка в Монреал от сериите "Мастърс 1000 " с награден фонд близо 6 милиона $. В мач от първия кръг българо-руският дует надви над шампионите от "Уимбълдън " Матю Ебдън и Макс Пърсел с 3:6, 6:2, 10-8 за 73 минути игра, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това бе втора победа за деня за Димитров, който преди този момент отстрани на сингъл представителя на домакините от Канада Алекси Галарньо в два сета. Двубоят стартира по-добре за Ебдън и Пърсел, които се възползваха добре от неналичието на сработеност у Димитров и Рубльов и бързо натрупаха преднина от 5:1 гейма. Българинът и руснакът избавиха три сетбола в седмия гейм и направиха пробив в осмия, с цел да понижат до 3:5, само че незабавно по-късно още веднъж изгубиха подаването си, което даде откриващата част на австралийците. Във втория сет обаче Димитров и Рубльов започнаха да демонстрират класата и за какво и двамата са в топ 20 на международната класация на сингъл.

Българинът и руснакът взеха втория сет с 6:2 и форсираха дълъг тайбрек, който да дефинира спечелилия. В него Ебдън и Пърсел имаха задатък в първите разигравания, с цел да поведат с 5:2 точки с два минипробива. Преднината им обаче се задържа минимално и след втората промяна на полетата Димитров и Рубльов осъществя три следващи точки, с цел да поведат с 8:7. Последва ново равнене и нова пропусната опция за австралийците, с цел да могат Димитров и Рубльов да затворят мача с 10:8 точки. Във втория кръг българинът и руснакът ще играят с поставените под номер 2 в схемата и шампиони за 2019 година Марсел Гранойерс от Испания и Орасио Себайос от Аржентина.