Димитър Георгиев е новият мениджър "Информационна сигурност" в Мнемоника
Секция: Технологии
10 Август 2022 11:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Георгиев е новият мениджър "Информационна сигурност" в Мнемоника

/КРОСС/ Димитър Георгиев е новият мениджър „Информационна сигурност" на българската ИТ компания с фокус върху киберсигурността Мнемоника.„Избрах да се развивам в Мнемоника, тъй като бях привлечен от сплотения и професионален екип и възможностите за развитие в сферата на киберсигурността. Мнемоника е доверен партньор, който обслужва някои от най-големите компании в сферата на банковото дело, телекомуникационни доставчици, енергийни производители, финансови институции, публичния сектор и други както в страната, така и в чужбина.

Предметът на дейност на компанията открива редица възможности за развитие в професионален аспект с различни кариерни пътища и дава шанс за работа с най-съвременните технологии от водещи световни производители. Благодарен съм за възможността да съм част от компания, в която основната ценност е прогресът на служителите и където всеки е част от развитието на организацията със своите идеи, таланти и професионални победи", казва той.

Димитър има 6 години опит в областта на информационните технологии. Присъединява се към Мнемоника преди повече от 4 години като специалист „Предпродажби". Само след 5 месеца вече е експерт „Информационна сигурност". Отговарял е за цялостното внедряване на софтуерни и хардуерни решения в ИТ средата на корпоративни клиенти, както и предоставяне на услуги и консултации относно най-добрите практики в индустрията, тестове за устойчивост на проникване (penetration testing) и обучения. Работил е с финансови институции, доставчици на комуникационни услуги, застрахователни компании и здравни организации. Завършил е специалност „Информатика" в Нов български университет в София.

„През последните повече от 4 години Димитър успешно се разви като професионалист и успя да спечели както доверието на клиентите ни, така и уважението на колегите ни. Повишението му в мениджър „Информационна сигурност" е заслужено и е логична стъпка в професионалния му път", коментира изпълнителният директор на Мнемоника Вихрен Славчев.

Дейността на Мнемоника е фокусирана основно върху киберсигурността. В последните години и особено сега, когато работното място е отвсякъде, темата става все по-ключова за всеки бизнес - независимо колко голяма е дадена компания или в какъв сектор работи.

Димитър Георгиев обяснява кариерния си избор и мотивацията да се развива в Мнемоника така: „Информационните технологии винаги са били мое влечение заради възможността им да ни свързват и да ни предоставят необятни масиви от данни за заобикалящия ни свят. Киберсигурността конкретно ме привлича заради изключителния обем на материята, от която се състои - технологиите винаги са в развитие и винаги има нещо ново да се научи. От друга гледна точка, това е една динамична среда, в която човек може да има няколко роли: понякога е архитект на киберсигурност, понякога - оператор на инциденти по сигурността, а понякога влиза в ролята на атакуващ, за да открие слабите точки на дадена система преди това да го е направил някой злонамерен „колега".

Днес киберсигурността е по-важна от когато и да е преди. Всеки ден технологиите стават все по-достъпни за все повече хора, а дигиталното ни присъствие е на път да стане не по-малко важно от физическото ни. Разчитаме на информационните технологии да съхраняват парите ни, да пазят домовете ни, да ни забавляват, а и най-важното от всичко - използваме ги, за да работим. В това пространство, в което не съществуват граници, е лесно някой да посегне върху нашата дигитална самоличност и дори върху нашата собственост с цел лична облага. Тук идва ролята на киберсигурността - за да помогне да запазим това, което е наше, по начин, който не е натрапчив, а спира атакуващите, но не и нас."

Екипът реализира множество проекти за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника започна да предлага първа на българския пазар преди години.Наскоро българската ИТ компания, основана през 2009 г., се премести в нов, модерен и по-голям офис на столичния булевард „Тодор Александров".

За Мнемоника

Мнемоника е българска ИТ компания, утвърдена като надежден доставчик на решения за информационна сиурност и регулаторна съвместимост. Тя предлага облачни технологии и виртуализация, съхранение и обработка на данни, управлявани услуги и ИТ аутсорсинг. Сред клиентите ѝ са 10-те най-големи финансови институции, както и водещи телекоми в България. Екипът реализира множество проекти за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника започна да предлага първа на българския пазар преди години.

Компанията внедрява център за управление на киберсигурността SOC Mnemonica - решение за киберзащита, достъпно с месечен абонамент. То е централизирано звено за защита в цифрова среда на организационно и техническо ниво. Работи по определени процедури и използва технология за непрекъснато наблюдение, анализ, реагиране и предотвратяване на киберинциденти. SOC включва три основни елемента - хора, процеси и технологии за управление и повишаване на сигурността.

Вижте още за компанията на https://www.mnemonica.bg/.