"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига
Секция: СПОРТ
10 Август 2022 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига Шампионите загубиха отново от "Динамо" (Загреб), завършиха мача с 8 човека

/КРОСС/ Лудогорец отпадна от Шампионската лига след второто си поражение срещу Динамо Загреб. В среща-реванш от третия квалификационен кръг на най-силния клубен турнир в света българският шампион загуби с 2:4 като гост срещу първенеца на Хърватия и след общ резултат 3:6 ще играе в квалификациите за влизане в груповата фаза на Лига Европа.

Разградчани завършиха срещата с осем футболисти заради червени картони на Доминик Янков, Рик Джонатан и Жан Карничник.Още в четвъртата минута Ариан Адеми стреля стреля силно от наказателното поле, но Симон Слуга отби удара му.

Натискът на "сините" даде резултат в 12-ата минута, когато Йосип Дръмич вкара гол с глава след центриране на Стефан Ристовски.

В 17-ата минута Доминик Янков отправи мощен изстрел, който беше отбит от Ливакович. След това българският национал беше отстранен от игра за нарушение срещу Адеми, което доведе до втори жълт и червен картон за Янков.

В 25-ата минута главният съдия Беноа Бастиен отсъди дузпа за нарушение на Антон Недялков срещу Дарио Шпикич. Мислав Оршич хладнокръвно реализира 11-метровия наказателен удар.

Малко преди края на първото полувреме грандът от Загреб отбеляза още един гол. Оршич проби в наказателното поле, справи се с лекота със защитата на "орлите" и отново преодоля Симон Слуга.

Дълбоко в допълнителните минути Лудогорец върна едно попадение, след като националът Кирил Десподов не остави никакъв шанс за Ливакович с мощен изстрел.

В 48-ата минута главният съдия Бастиен отсъди дузпа за Лудогрец след игра с ръка в наказателното поле на Дино Перич. Френският арбитър се консултира с ВАР преди да вземе крайното решение.

Кирил Десподов направи резултата 3:2 след точно изпълнение на 11-метровия наказателен удар.В 73-ата минута на двубоя Лудогорец остана с девет човека на терена, след като Рик Джонатан удари в лицето съперник и получи втори жълт картон.

Десет минути след това Жан Карничник фаулира Мислав Оршич в наказателното поле, а зад топката застана Бруно Петкович, който отбеляза за крайното 4:2.

Карничник първоначално получи жълт картон, но след това арбитърът Беноа Бастиен преразгледа ситуацията и отстрани от игра защитника на разградчани.

В самия край на редовното време мениджърът на "зелените" Николай Кирчев също получи червен картон заради реплика към съдиите от резервната скамейка.

В плейофа за влизане в Лига Европа тимът на Лудогорец ще се изправи срещу Жалгирис. Литовците отпаднаха от Шампионската лига след равенство 1:1 у дома с Будьо/Глимт. Първата среща завърши с разгром от 5:0 в полза на норвежците.