Илин Димитров проведе работна среща с представители на Националния борд по туризъм
Секция: Туризъм
10 Август 2022 17:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илин Димитров проведе работна среща с представители на Националния борд по туризъм

/КРОСС/  На работна среща министър Илин Димитров обсъди с представители на Националния борд по туризъм актуални въпроси в сектора, решаването на част от острите проблеми, които са и част от приоритетите, целите и програмата на Министерството на туризма по време на служебния кабинет.

Фокус на срещата беше необходимостта от създаването на единна браншова организация, което е един от основните приоритети на министър Димитров. Представителите на НБТ изразиха категоричната си подкрепа за създаване на единна организация, която да представлява саморегулиращо се обединение в сектор туризъм, споделиха практики и изразиха готовност за участие в работната група за изработване на закон за единна браншова организация.

С представителите на НБТ бяха обсъдени още плановете за изработването на закон за Гаранционен фонд, активни маркетингови действия, облекчаване на рекламата в международните дигитални платформи и други актуални проблеми на сектора. На срещата бяха обсъдени полезни идеи и практики, които да улеснят конгресния туризъм.