Представят плана за стабилизиране на Булгаргаз
Секция: ИКОНОМИКА
11 Август 2022 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представят плана за стабилизиране на Булгаргаз

/КРОСС/ Очаква се през днешния ден спешният щаб да излезе с проект за стабилизиране на " Булгаргаз ". В момента в компанията не доближават близо 1 млрд. лв.

Служебният вицепремиер Христо Алексиев дефинира положението на "Булгаргаз" като един от целите на кабинета дружно с газовата връзка с Гърция.

Алексиев разгласи, че всеки ден инспектори ще наблюдават до каква степен е стигнало строителството на газовата връзка. Според изнесената информация липсва цялата система за ръководство на оборудването и то не може да проработи.

Газовата връзка с Гърция към момента не е подготвена за прилагане, обявиха служебният вицепремиер Христо Алексиев и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Двамата ревизираха на място оборудването. Интерконекторът е основен за диверсифицирането на доставките на природен газ в България.

180-километровата тръба ще придвижва газ от северния гръцки град Комотини до Стара Загора и ще се свърже с главния газопровод, по който минава азерски газ до Европа. Идеята за него е отпреди 13 години.