Бойко Рашков: Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР
Секция: Интервюта
11 Август 2022 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Рашков: Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР

/КРОСС/ Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция "е уволнен. Това обяви ексклузивно пред bTV Бойко Рашков след напускането на МВР. Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев.

Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това, добави Рашков.

В МВР има дирекция, която се занимава със собствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция.

Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви, обясни Рашков.

Той коментира и случай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае

Той живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба, обясни Рашков.