Севернa Корея обяви победа в борбата срещу коронавируса
Секция: СВЯТ
11 Август 2022 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Севернa Корея обяви победа в борбата срещу коронавируса

/КРОСС/  Севернокорейският лидeр Ким Чен-ун разгласи победа в битката против ковид и подреди анулация на оптималните противоепидемични ограничения, виведени от Пхенян през май. Това заяви севернокорейската Централна осведомителна организация, представена от Ройтерс и Франс прес, съобщи БНР.

Властите не са разкрили какъв брой са доказаните случаи на инфектирани с вируса до момента, само че от 29 юли настояват, че няма нови паценти. Международни организации, представени от Ройтерс, обаче означават, че посочените данни се базират на лимитирани благоприятни условия за тестване на популацията. Франс прес показва, че в страната се приказва за " пациенти с тресчица ", а не за " пациенти с Ковид ".

Ким Чен-ун разгласи, че формалният брой на умрелите с вируса - 74, е " невиждано знамение ", спрямо други страни. Обявната " победа " идва, макар че в Северна Корея няма задействана имунизационна стратегия. Вместо това там разчитат на локдауни и локални медикаменти. Сестрата на водача Ким Йо-чен, представена от Централна осведомителна организация, разгласи, че той е страдал от леки признаци на тресчица, и упрекна за навлизането на болестта позиви, идващи от Южна Корея.