Електрическите велосипеди – има голям избор и предимства
Секция: Автомобили
11 Август 2022 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрическите велосипеди – има голям избор и предимства

/КРОСС/ Тенденцията към повече колоездене расте непрекъсната заради енергийната и климатична ситуации. Междувременно електрическите велосипеди тази година вече заеха по-голямата част от продажбите в търговията с велосипеди в Германия, например. Най-големият немски автоклуб ADAC представи преглед на различните модели и подсказва как да изберете правилния електрически велосипед.

От около 4,7 милиона велосипеда, продадени през 2021 г., 2 милиона са били само елвелосипеди с поддръжка и скорост до 25 км/ч. През първата половина на 2022 г. германската велосипедна индустрия е произвела 580 000 класически велосипеда, но тази бройка е надминатиа от 800 000 електрически велосипеда.

Градският елвелосипед впечатлява особено с високото си ниво на комфорт и пригодност за ежедневна употреба. С него можете лесно да изследвате града, равнините и велосипедните алеи. Благодарение на лесното качване и изправената позиция на седене, той е подходящ за всички възрастови групи. Електрическият трекинг велосипед пък се характеризира с висока стабилност, спортен дух и здравина. Подходящ е за нормален път, за чакъл, полски и горски пътеки. Удобното седло, тънка рамка, мощни спирачки и широка гама от скорости поддържат тази широка гама от приложения.

С е-планински велосипед нищо не пречи на карането в планината, по неравен терен с рохкави и кални повърхности и пътеки. Колелата се характеризират с широки, грайферни гуми, добро окачване на отпред и мощни спирачки.

Вариант на е-планинския велосипед има допълнителното обозначение Fully заради пълното оборудване с окачване на предното и задното колело, яки спирачки и широк диапазон на предавките. E-Fully е подходящ за неасфалтирани маршрути, например по пътеки и в по-взискателен терен, за скокове и спускане.

Има моторизирани планински велосипеди за деца с адаптиран размер на рамката, ниско тегло, лесни за използване скорости и чувствително окачване. С по-широките и дълбоки гуми могат да се изследват лесни терени, чакълести пътеки и прости паркинги за велосипеди.

Електрическият товарен велосипед пък е идеален за пазаруване през уикенда или за превоз на деца на кратки разстояния. Екологичният велотраспорт помога да се избегнат задръствантията в градовете и в същото време можете да транспортирате дори тежки товари с елмоторното подпомагане.