Пощенска кутия за приказки празнува своя рожден ден в Бургас
Секция: КУЛТУРА
12 Август 2022 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пощенска кутия за приказки празнува своя рожден ден в Бургас Юбилейното събитие "12 години Пощенска кутия за приказки" ще бъде на 26-ти август в Летния театър

/КРОСС/ Феноменът "Пощенска кутия за приказки" отбелязва своя рожден ден със събитие в Летен театър Бургас на 26-ти август 2022 г. от 20:00 часа. Юбилейното издание е по повод 10 години съществуване на литературния формат.

Първоначално отбелязването на годишнината бе планирано да се случи преди 2 години с поредица от събития, но заради пандемията и различните налагани ограничения - те се реализират тази година.

"12 години Пощенска кутия за приказки", както е озаглавено събитието, ще предложи два часа смях с любимите лица от четенията през годините. Зрителите ще се насладят на най-доброто от проекта още от самото му начало през 2010 г., до настоящия момент, за да бъде проследен целият невероятен път, който Кутията изминава.

На сцената на Летния театър в Бургас ще излязат Димитър Калбуров, Камен Алипиев - Кедъра, Ваня Щерева, Мая Бежанска, Пламен Манасиев, Георги Блажев, Стефан А. Щерев, Цветелина Цекова, Тони Минасян, Любен Дилов и Васил Русев - Чайката.

Пощенска кутия за приказки

За контакти с нас: info@kutiata.bg

Пощенска кутия за приказки e литературен формат, създаден от Гери Турийска, който дава възможност на пишещи любители да споделят истории по различни теми. Популярни актьори, музиканти, журналисти и др., прочитат на сцена избраните разкази. За всичките 12 години съществуване, изпратените разкази са над 10 000, а прочетените - повече от 1 500. Някои от авторите на историите са вече популярни личности с огромна база от последователи. Над 200 известни българи са излезли на сцената, за да четат истории пред публика.

Успехът на "Пощенска кутия за приказки" в социалните мрежи е забележителен: над 124 000 последователи във Facebook и над 3.5 млн. достигнати с публикации потребители през 2021 г. (сбор от всички публикации), над 8.2 млн. гледания в YouTube.

Едноименно издателство стартира дейност през 2015 г. и за шест години пуска на пазара 33 книжни издания.