Политическа сила, която може да се справи с газовата криза, е „Възраждане“
Секция: ПОЛИТИКА
13 Август 2022 14:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политическа сила, която може да  се справи с газовата криза, е „Възраждане“

/КРОСС/  КЕВР одобри цена 297,89 лв ./МВтЧ от 1 август. Увеличението е с 60 %. За сметка на това средният осигурителен доход на българина за юни 2022 г. е 1276,13 лв. по данни на Национален статистически институт (НСИ).

На фона на това, преговорите с "Газпром" са на нивото, на което ги завеща правителството на четворната коалиция на Кирил Петков. За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си.

 За бизнеса в България непредвидимостта е огромен проблем и с право ежедневно излиза с остри реакции спрямо управлението на газовата криза. За все по-обедняващите битови потребители тази несигурност поражда страх от неизвестността, ще могат ли да си платят сметката през зимата, ще могат ли да стоплят себе си и децата си в най-студения сезон.

Въпросът защо други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която го получаваме в България, не получава отговор от имащите власт. Междувременно "Булгаргаз" ще бъде подпомогнат и с 800 млн. лв. държавен заем.

Очевидно е, че всеки българин ще плати сметката за решенията на зависимите политици от 47-то Народно събрание и най-вече от доскоро управляващата проамериканска четворна коалиция. Вече знаем отговора на въпроса, зададен при обсъждането на санкциите към Руската Федерация от единствената независима политическа организация в 47-то Народно събрание.

Още през февруари 2022 г. ние от „Възраждане" поставихме на първо място националния ни интерес и се противопоставихме на санкциите, защото още тогава предупредихме, че ще имаме газова криза. Така както днес предупреждаваме, че ще имаме криза с тока и петрола, ако продължава да се държи същия курс в българската политика.

Тя днес поставя "евроатлантическия" общностен интерес пред този на българския народ и лекомислено отрича факта, че поставя оцеляването на българския народ под заплаха. Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40% недостиг на газ от заявеното количество за потребление. Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с "Газпром". Стои възможността, по клаузата „take or pay", да платим количествата, които не сме взели директно.

Ясно е кой ни изправи пред тези рискове и кой взе решението на 13.04.2022 г. на оперативното съвещание на Министерски съвет, което доведе до спирането на доставките от „Газпром" за България.

Всеизвестно е, че настоящата криза с газовите доставки е по вина на Кирил Петков, но и по вина на министри, чиито имена не се съобщават, а не по вина на „Газпром" както се опитва да ни убеди правителствената американска пропаганда.

 В така създалата се ситуация единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е „Възраждане".

Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости.

В тази посока „Възраждане" е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава.

Ако българите дадат доверието си на „Възраждане" на предстоящите предсрочни парламентарни избори, първият проблем за решаване пред нас ще е този. Решението е „Възраждане" - единствената независима от чуждо влияние политическа организация в България.